Körsbärsvin
Kategori: Gymnasietiden
Goda fruktviner har en lång tradition i Sverige. redan i slutet av 1800-talet fanns i varje vinhandel av dignitet ett stort antal fruktviner i sortimentet. Då smakades vinet i små klunkar och avnjöts ofta till en god dessert. Idag serverar vi det även till ost. Eller iskallt, som aperitif.
Färg: Djupröd
Doft: Stor, frisk och bärig med inslag av körsbärskärna och mandelmassa.
Smak: Fyllig och frisk med en rik körsbärskaraktär och inslag av mandel.
Servering: Lika gott till glassen som till festliga chokladdesserter. den fylliga smaken harmonierar också väl med starka hårdostar och grönmögelostar.
Servera vinet svalt, 10-12 grader
Innehåller sulfiter
Uttråkad frågetecken... men nu vet ni iaf. Kan bli viktig kunskap i framtiden. Att veta huruvida körsbärsnötens karaktär harmoniserar med hårt mögel lr icke.
Färg: Djupröd
Doft: Stor, frisk och bärig med inslag av körsbärskärna och mandelmassa.
Smak: Fyllig och frisk med en rik körsbärskaraktär och inslag av mandel.
Servering: Lika gott till glassen som till festliga chokladdesserter. den fylliga smaken harmonierar också väl med starka hårdostar och grönmögelostar.
Servera vinet svalt, 10-12 grader
Innehåller sulfiter
Uttråkad frågetecken... men nu vet ni iaf. Kan bli viktig kunskap i framtiden. Att veta huruvida körsbärsnötens karaktär harmoniserar med hårt mögel lr icke.
Kommentarer:
ska tänka på det nästa gång jag dricker vin ;D meen åh, nu blev jag ju sugen på vin"/
Skrivet av larree den 12 november, 2007 kl. 18:15 #
ska tänka på det nästa gång jag dricker vin ;D meen åh, nu blev jag ju sugen på vin"/
Skrivet av larree den 12 november, 2007 kl. 18:15 #
Blir snarare sugen på glass och festlig choklad :D
Skrivet av Linda den 12 november, 2007 kl. 20:30 #